Het eind van het jaar is altijd een goed moment om terug te kijken, en met meer dan 300 films op WithLove is er genoeg om op terug te kijken! Ik neem je als eindredacteur van WithLove graag mee in mijn persoonlijke top vijf van het afgelopen jaar; de films en series waar ik van heb gesmuld, hard om heb gelachen of heel hard bij heb gehuild.

  1. Mum’s List

Ooooh, wat heb ik zitten janken bij deze film. Echt een keiharde tranentrekker. De film gaat over Kate, een jonge moeder van twee jongens en vrouw van Singe. Ze zijn al samen sinds ze tieners zijn en zijn zielsgelukkig met elkaar. Totdat Kate een knobbeltje in haar borst ontdekt en de diagnose borstkanker krijgt. Ze besluit om, in poging haar gezin goed achter te laten, haar levenslessen en de dingen die ze wenst voor haar man en kinderen, op te schrijven. Al bij de eerste paar minuten stonden de tranen in mijn ogen, maar ondanks dat is deze film echt mijn grootste aanrader van het afgelopen jaar.

2. My Bakery in Brooklyn

Ik hou ontzettend veel van lekker eten en drinken, koken en bakken, en ook van een mooie film hierover kan ik enorm genieten. En dat is My Bakery in Brooklyn! Vivien en Chloe hebben net de bakkerij van hun tante Isabelle geërfd, een bakkerijtje dat al jaren een hoeksteen van de buurt is. Chloe wil een nieuw imago en product, terwijl Vivien ervoor wil zorgen dat er niets verandert. Hun botsende ideeën leidt tot een eigenaardige oplossing: ze splitsen de winkel in tweeën met een zwarte lijn in het midden en runnen elk hun deel van het bedrijf naar eigen inzicht.  Ik kan echt wel dagdromen van het runnen van een klein bakkerijtje met de heerlijkste taarten, koekjes, brood, cakes, soesjes, gebakjes, croissantjes…

3. Forever

Het afgelopen jaar hebben we ook een paar experimenten gedaan met films en series in een andere taal. We zijn begonnen met een spaanstalige Argentijnse serie én we hebben een paar Zuid-Afrikaanse films online gezet. En één van die Zuid-Afrikaanse films had mij goed te pakken. Het gaat om Forever, een film met heerlijke zomerse vibes, prachtige witte stranden en een blauwe zee; precies wat je wilt zien als het buiten guur en koud is! En dat ‘ie ook bij Ivy in haar top 5 staat, laat wel zien dat het echt een leuke film is!

De aanleiding voor die witte stranden en blauwe zee is alles behalve perfect; Nina is op haar trouwdag achtergelaten voor het altaar. In een vlaag van verstandsverbijstering stapt ze met haar jeugdvriend Hugo op het vliegtuig naar Mauritius voor de geplande huwelijksreis. Daar denkt iedereen dat ze een pasgetrouwd stel zijn en dat laten ze ook maar even zo. Samen met twee andere stellen, ontdekken ze wat ware liefde is.

4. Fixed

Om deze film heb ik heel hard moeten lachen! Allan en Maria zijn een typisch getrouwd stel met kinderen: terwijl ze proberen hun drie kinderen zo goed mogelijk op te voeden, is hun seksleven tot een dieptepunt gekomen. Ze hopen dat een beetje relatietherapie ze weer op gang zal helpen, maar voor Allan blijven er twee grote problemen: de matige seks én hij weigert om een andere auto te kopen, en dan het liefst een minivan. Allan bespreekt zijn leven met twee vrienden met wie hij een sportpodcast heeft, al gaat het daarin maar bar weinig over sport. Samen met hen hoopt Allan antwoord te krijgen op al zijn vragen, maar ondertussen ontstaat er nog veel meer onduidelijkheid.

Een heel herkenbare film voor iedereen die al lang in een relatie zit. En mocht je graag willen dat je man er een knoop in legt, dan moet je misschien deze film samen kijken..! 😉

5. Imaginary Mary

Om mijn top 5 af te sluiten kan Imaginary Mary niet ontbreken! Een hele grappige serie met Jenna Elfman in de hoofdrol, die je misschien ook kent van de serie Dharma & Greg. In Imaginary Mary wordt Alice, gespeeld door Jenna, verliefd op een gescheiden vader van drie kinderen. Je volgt haar in 9 afleveringen in alle struggles van het beginnen van een relatie, opeens stiefmoeder zijn van 3 kinderen en alle andere ingewikkeldheden van het leven. Alice krijgt hulp van haar ‘imaginary friend’ Mary die al vanaf jongs af aan met haar meegaat. Een hilarische serie, een dikke vette aanrader om het nieuwe jaar mee te beginnen!

Sluit Menu