Alt om Ty fra Heartland

  • 29 januar 2021

Er du også allerede avhengig av den herlige serien Heartland? Om Amy, Ty, gården og den blomstrende kjærligheten mellom de to. Amy spilles av Amber Marshall og kjekkasen Ty blir spilt av Graham Wardle. Men hvem er han egentlig og hvordan fikk han rollen i Heartland? Les denne bloggen og lær alt du trenger å vite om ham!

Graham kommer fra en stor familie i Mission, British Columbia (Canada). Han vokste opp sammen med sine foreldre og fem brødre og søstre i New Westminster, nær Vancouver.

Som barn havnet han i filmverdenen ved en tilfeldighet. Han satt sammen med sin mor på et venterom, uten å helt skjønne hva som kom til å skje. Han visste i hvert fall ikke at han var på vei inn til en audition for en leketøysreklame. Dette er ofte noe som holdes hemmelig, for å forhindre en storm av blivende unge skuespillere.

Graham kom seg gjennom auditionen og ble en av de utvalgte barna som fikk være med i reklamen. Det var bare starten, og senere skulle han spille i flere TV-serier, deriblant The New Addams Family, Life as We Know It og Supernatural. Graham fikk smaken på skuespilleryrket, og tok en utdannelse i Motion Picture and Production ved Capilano University i Vancouver. Her ble han uteksaminert i 2007.

Spilte sammen med Meg Ryan

I 2007 spilte Graham i filmen In The Land of Women, sammen med Meg Ryan og Adam Brody. Samme år ble han også tilbudt rollen som Ty Borden i Heartland. Han er å se i nesten alle episoder av Heartland, samt julespesialen, A Heartland Christmas, som kom ut i 2010.

Ty Borden

Rollen ble en utfordring for Graham, da Ty Borden ikke hadde mye til felles med ham selv. Da Ty var liten ble han mishandlet av sin stefar, Wade. Da Wade angrep Tys more, tok han igjen og havnet som følge av denne episoden i et ungdomsfengsel. Som en del av straffen, fikk han muligheten til å jobbe på Heartland. Graham har spilt Ty i flere år, og blir aldri lei. I et intervju med en Australsk TV-kanal, forteller han: «Jeg er alltid på utkikk etter måter å vokse inn i en rolle, for å gjøre den mer nyansert. Jeg utfordrer meg selv til å gå i dybden av den rollefiguren jeg spiller. Det er det som gjør meg entusiastisk!».

Nominasjoner

I 2009 og 2010 ble han nominert til en LEO Award for Heartland-episodene Summer’s End og The Starting Gate.

Bak kamera

Ved siden av å være skuespiller, jobber Graham Wardle også som filmprodusent, skribent, fotograf og filmskaper. I løpet av sommeren, 2013, var han med på å grunnlegge Lone Maverick, en filmprodusjon- og underholdningsbedrift. Når det kommer til filmverdenen, er han altså en ekte altmuligmann!

Nysgjerrig på å se Graham gjøre det han kan best? Se den herlige serien Heartland!

Press ESC to close