Nóg een leuke serie: Signed, Sealed, Delivered

  • 1 april 2020

Over het mysterie van de onbezorgde brieven…

Soms lees je van die verhalen in de krant over brieven die soms wel 50 jaar later worden bezorgd. Waar zijn ze al die tijd geweest? En wie heeft ervoor gezorgd dat ze tóch nog op het juiste adres terecht kwamen? In de serie Signed, Sealed, Delivered duiken we in het mysterie van de onbezorgde brieven. Weer zo’n heerlijke Hallmark-serie.

Signed, Sealed, Delivered

Oliver leidt de afdeling van de onbezorgde brieven en hij gelooft nog heel erg in de kracht van echte post, in het versturen van kaarten en brieven en hij wil er dan ook, samen met zijn team, alles aan doen dat alle post goed wordt bezorgd. Als op een dag computernerd Shane per ongeluk aan hun team wordt toegevoegd, ontdekken ze samen nieuwe manieren om de mysteries van onbezorgde brieven op te lossen. Ik ben eens op zoek gegaan naar hartverwarmende verhalen over echte post die op bijzondere manieren tóch nog op de juiste plek bezorgd is.

Brief in de Tweede Wereldoorlog

In 1945 schreef Bep van de Water een brief aan haar dochters. De moeder zat ondergedoken en de dochters zaten in een pleeggezin aan de andere kant van het land. In de brief stond hoe erg ze haar kinderen miste, maar dat dit echt het beste voor ze was. De brief werd tijdens een verbouwing gevonden en wordt nu, 70 jaar later, alsnog bij de dochters bezorgd. (I’m not crying, you’re crying…)

Brief van een boezemvriend

Of de 85-jarige Jan, die een brief kreeg die 65 jaar eerder was gepost door zijn boezemvriend Jan Hoeve. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verbleef Jan Tuin in Buchenwald. Zijn goede vriend Hoeve wilde een brief naar hem posten, maar werd opgepakt door de Duitsers en overleed op 20-jarige leeftijd in Neuengamme. De brief duikt 65 jaar later op in een archief in Duitsland en zo werd hij alsnog bezorgd.

Brief aan de kerstman

In de Verenigde Staten is een brief aan de kerstman na 106 jaar alsnog bezorgd. De achtjarige Paige schreef de brief al in 1912, maar hij raakte zoek. De brief was achter de schoorsteenmantel gevallen en is daar al die tijd blijven liggen. In de brief staat het verlanglijstje van het meisje en van haar broertjes en zusjes. Zo vraagt ze een pop, een maillot en veel snoep en nootjes. 

Drie waargebeurde verhalen die laten zien hoe belangrijk een brief of kaart voor iemand kan zijn. In Signed, Sealed, Delivered zet Oliver samen met zijn team alles op alles om onbezorgde brieven bij de juiste persoon te krijgen. In elke aflevering wordt een nieuw mysterie opgelost. Bijvoorbeeld een brief van een kleinzoon aan zijn oma, over dat hij haar zo verschrikkelijk mist. Hij mag haar niet meer zien, maar waarom niet? Of een brief van een jonge vrouw aan een soldaat, die haar heeft helpen te ontsnappen aan de oorlog in Afghanistan. Maar leeft deze soldaat nog wel? En ook voor de liefdesbrief van een rancheigenaar aan zijn highschool sweetheart wordt alles op alles gezet om hem te kunnen bezorgen…

Een heerlijke serie waarbij je elke aflevering weer op het puntje van je stoel zit. Gaat het ze lukken?

Nog geen WithLove abonnement? Probeer het nu gratis.

Press ESC to close