Je kent de hit ‘Who run the world’ van Beyonce toch wel? De nieuwste serie van WithLove is dit lied op het lijf geschreven. Bomb Girls: vier superstoere vrouwen die net als hun mannen en broers hun steentje wilden bijdragen aan de Tweede Wereldoorlog. Nee, geen uniformen naaien of slachtoffers verplegen; maar wapens maken! De meeslepende dramaserie Bomb Girls laat de oorlog van een andere kant zien. Binnenkort bij WithLove! Ik stel de vier Bomb Girls in deze blog aan je voor.

Kate

Kate is één van de nieuwste Bomb Girls. Ze is gevlucht van haar gewelddadige vader. Ze wordt door iedereen gezien als verlegen en naïef, maar beetje bij beetje kruipt Kate uit haar schulp en bloeit ze op als een stoere strijder.

Lorna

Lorna is de kille ploegbazin, en een beetje het moederfiguur van het stel. Haar dochter werkt als verpleegster en haar twee zoons vechten in de oorlog. Ze is getrouwd, maar de relatie met haar man wordt steeds slechter. Daarom probeert ze zich volledig te focussen op haar werk, en zet ze daar haar afstandelijke masker op. Maar ook al kan ze soms een taaie tante zijn, ze is ook heel erg bezorgd als het om haar werknemers gaat. En… een voortreffelijke kok! 

Betty

Betty is een stoere boerenmeid die zich als Bomb Girl graag wil bewijzen. Ze is gewend om hard te werken. Met haar stoere masker probeert ze te verbergen dat ze eigenlijk juist super onzeker is over zichzelf.

Gladys

De rijke Gladys werkt, zonder dat haar familie het weet, in de wapenfabriek Victory Munitions. Gladys heeft het hart op de tong en werkt keihard, waardoor ze erg geliefd is bij de andere werknemers. 

Ondanks de grote verschillen in afkomst en sociale klasse komen de vrouwen steeds dichter tot elkaar. Ze maken in deze angstige tijd allemaal persoonlijke veranderingen door. Ze vinden liefde, worden soms keihard afgewezen, zoeken naar hun doel voor de toekomst, en proberen uit te vinden wie ze zijn en waar ze voor staan.

Dit is het verhaal van een groep vrouwen die niet alleen vecht voor de vrijheid van Europa maar ook voor hun eigen zelfstandigheid in een wereld die gedomineerd wordt door mannen. Who run the world: the Bomb Girls!


Wil je deze lekkere films ook zien? Maar heb je nog geen WithLove abonnement? Probeer het dan nu 14 dagen gratis.