Jullie hebben er veel om gevraagd, en nu is het eindelijk zover. De eerste twee seizoenen van Heartland staan nú online! De razend populaire serie over de paardenranch Heartland. Na de dood van haar moeder is het aan de 15-jarige Amy om de droom van Heartland leven te houden. Liefde voor paarden, voor familie én voor de ranch. Maar wie is wie? Hierbij een handige checklist met de belangrijkste personages!

AMY FLEMING gespeeld door Amber Marshall

Amy Fleming in Heartland seizoen 1

Amy Fleming is de hoofdpersoon van Heartland. De serie begint met een dramatische scène waarin Amy en haar moeder, Marion, een misbruikt paard genaamd Spartan redden. Op de terugweg krijgen een auto-ongeluk waarbij Marion om het leven komt en Amy ernstig gewond raakt. Als ze weer naar huis kan, moet ze zich aanpassen aan haar nieuwe leven. Ze begint te werken met Spartan en gebruikt het werk om het verlies van haar moeder te verwerken. Ondertussen komt haar vader weer in haar leven en haar oudere zus Lou trekt weer in, na jarenlang in New York City te hebben gewoond. Amy ontdekt dat ze, net als haar moeder, intuïtief kan werken met paarden. Ze besluit het werk van haar moeder voort te zetten door ‘natural horsemanship’ te beoefenen, een techniek voor het trainen van paarden die zich richt op een vriendelijke en zachte benadering.

TYLER ‘TY’ BORDEN gespeeld door Graham Wardle

Ty Borden in Heartland seizoen 1

Ty komt naar de Heartland-boerderij om zijn proeftijd te voltooien. Hij werd naar de jeugdgevangenis gestuurd nadat hij zijn stiefvader Wade had aangevallen. Marion Fleming nodigde hem voor haar dood uit om als stalknecht te komen werken. Marion’s vader Jack Bartlett, eigenaar van Heartland Ranch, gaat met tegenzin akkoord om Ty te laten werken bij Heartland. Jack raakt vaak gefrustreerd door Ty wanneer hij de kantjes er vanaf loopt of een defensieve houding aanneemt. Amy kan het aanvankelijk ook niet goed vinden met Ty, maar hij laat al snel zijn zachtere kant aan haar zien. Ze vinden elkaar in de liefde voor de ranch en het werken met paarden. 

SAMANTHA LOUISE ‘LOU’ FLEMING gespeeld door Michelle Morgan

Lou Fleming in Heartland seizoen 1

Lou is de zus van Amy en heeft een succesvol leven opgebouwd in New York. Als haar moeder sterft, komt ze voor even terug naar Heartland, maar ze is niet van plan om te blijven. Wanneer ze ontdekt dat de ranch er financieel niet echt lekker voorstaat, maakt ze een bedrijfsplan om de ranch weer succesvol te maken. Maar om de lening te krijgen die ze nodig hebben, zal ze moeten blijven. Ze besluit dat dit misschien het beste is voor het gezin, terwijl ze haar liefdesleven op orde brengt en zakelijke kansen voor Heartland gaat verkennen.


JACKSON ‘JACK’ BARTLETT gespeeld door Shaun Johnston

Jack Bartlett in Heartland seizoen 1

Jackson “Jack” Bartlett, ook bekend als Grampa, GG of Cowboy, is de vader van Marion en de grootvader van Amy en Lou. Na de dood van Marion helpt hij Amy en Ty om voor Heartland en de paarden te zorgen. Hij is een voormalige rodeo-ster en veehouder, maar repareert nu meestal kapotte uitrusting op de boerderij. Hij is koppig en heeft moeite met verandering. Dit wordt niet altijd gewaardeerd door de vrouwen in zijn leven. Hij heeft ook een ingewikkelde relatie met zijn ex-schoonzoon en de vader van zijn kleinkinderen, Tim.


TIMOTHY ‘TIM’ FLEMING gespeeld door Chris Potter

Tim Fleming in Heartland seizoen 1

Tim is de vader van Amy en Lou, maar heeft nog amper contact met ze. Hij vertrok toen Lou een tiener was en Amy nog maar vijf jaar oud. Hij werd eruit gegooid door Jack, omdat hij worstelde met drugsgebruik en alcoholisme na een rodeo-ongeluk. Als Marion sterft, keert hij terug naar de buurt om zijn dochters en de boerderij in de gaten te houden.
LISA STILLMAN gespeeld door Jessica Steen

Lisa Stillman in Heartland seizoen 1

Lisa is een vriendelijke buurvrouw die eigenaar is van Fairfield Stables. Ze komt naar Heartland om Amy te vragen om te helpen met een van haar merries. Zij en Jack voelen zich gelijk tot elkaar aangetrokken. Maar haar luxe levensstijl en charismatische karakter botsen vaak met Jack’s meer gereserveerde houding.
ASHLEY STANTON gespeeld door Cindy Busby

Ashley Stanton in Heartland seizoen 1

Ashley begint als het typische gemene meisje van de middelbare school. Amy en Ashley nemen allebei deel aan springconcoursen en hun rivaliteit laat zich zowel op de baan zien als daarbuiten. Het helpt ook niet dat beide meisjes geïnteresseerd zijn in Ty. Hopelijk hebben ze op tijd door dat ze meer van elkaar kunnen leren dan gedacht.
SCOTT CARDINAL gespeeld door Nathaniel Arcand

Scott Cardinal in Heartland seizoen 1

Scott is een familievriend van de Flemings en is de dierenarts van Heartland. Hij bouwde een sterke relatie op met de familie toen Marion hem ondanks zijn moeilijke achtergrond hielp. Wanneer Lou terugkeert uit New York, groeien de twee bijzonder dicht naar elkaar toe…


Wil jij Heartland ook zien? Maar heb je nog geen WithLove abonnement? Probeer het nu 14 dagen gratis.