Ben jij ook al verslaafd aan de heerlijke serie Heartland? Over Amy, Ty, de ranch en hun opbloeiende liefde. Met in de hoofdrollen onder andere Amber Marshall, die de rol van Amy speelt, en de knappe Ty Borden. Deze rol wordt gespeeld door Graham Wardle. Maar wie is hij en hoe kwam hij in Heartland terecht? Lees deze blog en ontdek alles over Wardle!

Graham komt uit een groot gezin en werd geboren in Mission, British Columbia (Canada). Hij groeide op met zijn ouders en vijf broers en zussen in New Westminster, nabij Vancouver.

Graham rolde als kind per ongeluk in de acteerwereld. Hij zat samen met zijn moeder in een wachtkamer, onduidelijk is waarvoor. In elk geval wisten ze niet dat het voor kinderen was die op een auditie voor een speelgoedcommercial kwamen. Vaak staat dat ook niet met grote letters op de voordeur geschreven om een storm aan aanloop te voorkomen.

Het lukte Graham om mee te doen met de auditie en hij werd geselecteerd voor een speelgoedcommercial. De jongen verscheen in verschillende tv-shows, waaronder The New Addams FamilyLife as We Know It en Supernatural. Graham kreeg de smaak te pakken en volgde de acteeropleiding bij het Motion Picture and Production Program aan de Capilano University in Vancouver. Hij studeerde af in 2007.

Carrière met Meg Ryan

In 2007 was Graham te zien in de film In the Land of Women met Meg Ryan en Adam Brody. Dat jaar werd hij ook gecast voor de rol van Ty Borden in Heartland. Hij verscheen in bijna alle afleveringen van Heartland en in A Heartland Christmas, een film die in 2010 is uitgebracht.

Ty Borden

De rol is een mooie uitdaging voor Graham. Hij kruipt in de huid van Ty Borden. Toen Ty een kind was werd hij mishandeld door zijn stiefvader Wade, die hij aanviel omdat hij zijn moeder had aangevallen. Ty werd naar de jeugdgevangenis gestuurd en tijdens zijn voorwaardelijke straf krijgt hij de kans om mee te helpen op de ranch van Heartland. Graham speelt de rol van Ty al jaren en het wordt voor hem nooit saai. In een interview met de Australische tv zegt hij: ‘Ik kijk altijd naar manieren waarop ik kan groeien en de rol verder kan uitdiepen. Ik blijf mezelf uitdagen om het karakter die diepgang te geven. Dat is waar ik erg enthousiast van word!’

Nominatie

In 2009 en in 2010 werd hij genomineerd voor een LEO Award voor de afleveringen van Heartland Summer’s End en The Starting Gate.

Achter de schermen

Behalve acteur is Graham Wardle ook filmproducent, schrijver, fotograaf en filmmaker. In de zomer van 2013 was hij medeoprichter van Lone Maverick, een filmproductie- en entertainmentbedrijf. Dus op het gebied van film is ie een echt manusje-van-alles!

Nieuwsgierig geworden naar Graham? Begin dan nu met het kijken van de heerlijke serie Heartland!