Saving Hope; een twist op Grey’s Anatomy

  • 18 februari 2022

Ben jij al bekend met de ziekenhuisserie Saving Hope? Maar wat is Saving Hope nou? Net zoals Grey’s Anatomy speelt het verhaal zich af in een ziekenhuis en gaat het over de dokters. Uiteraard zit ook in de serie Saving Hope lekker veel romantiek. Maar wat deze serie zo leuk maakt is de bijzondere twist. Dus fan van Grey’s Anatomy? Dan is Saving Hope echt wat voor jou! En ook als je geen fan bent, geef deze ziekenhuisserie dan toch een kans! Je zal niet teleurgesteld zijn.

Charlie-Alex_Saving_Hope
Alex en Charlie

Waar gaat Saving Hope over?

Saving Hope is begonnen in 2012 en heeft 5 seizoenen. Net zoals Grey’s Anatomy is dit een echte ziekenhuisserie. In Saving Hope volgen we de dokters van het ziekenhuis Hope Zion. De dokters zijn iedere dag druk met het redden van levens. Tot nu toe klinkt het net als Grey’s Anatomy toch? Maar dan de twist; Saving Hope heeft een bovennatuurlijk tintje. 1 van de hunks in de serie, dokter Charlie Harris ligt na een ongeluk in een coma, maar verschijnt dan als geest in het ziekenhuis! In zijn geestgedaante houdt hij alles in de gaten en krijgt dan ook alles wat er gebeurt mee. Zijn verloofde, ook een dokter in het ziekenhuis, Alex Reid, verzorgt hem en is tegelijkertijd ook druk met het redden van levens. En om het voor haar nog lastiger te maken heeft ze ook nog te maken met haar knappe ex dokter Joel Goran.

Ziekenhuisserie-saving-hope-dokters
Dokter Alex Reid en dokter Joel Goran

De dokters van Hope Zion

Saving Hope is een echte ziekenhuisserie en zit vol met knappe dokters. Alex Reid is een algemene chirug en is verloofd met dokter Charlie Harris. Voordat Charlie in een coma raakte, was hij het hoofd van chirurgie en een orthopedische chirurg. Dan hebben we de knappe ex van Alex, dokter Joel Goran, hij is net als Charlie een orthopedische chirurg. Hij is meer een bad-boy type, wat wij kijkers helemaal niet erg vinden, want ook hij heeft zijn eigen charme. Dan hebben we dokter Shahir Hamza, een geniale neurochirurg en hoofd van neurologie. Shahir is erg talentvol in chirurgie, maar hij is best socially awkward. Dokter Maggie Lin is super sociaal en erg vrolijk, zij is een derdejaars student. Ook is er een psychiater (ook student), dokter Gavin Murphy die stiekem een oogje op Maggie heeft. Uiteraard zijn er nog veel meer dokters te zien in Saving Hope!

Serie-saving-hope-collage
Charlie, Alex & Joel

Romantiek in Saving Hope

Ook al is Saving Hope een echte ziekenhuisserie met de benodigde drama, is er ook sprake van romantiek. Uiteraard gaan we nog niet teveel verklappen. Alex is natuurlijk verloofd met Charlie, maar Charlie ligt in een coma, dus die relatie staat op een laag pitje. Gelukkig is haar ex van de universiteit Joel daar om voor wat spanning en dynamiek te zorgen. Nu is er als je in een coma ligt natuurlijk altijd een kans dat je er niet meer uitkomt, en als dokter zijnde weet Alex dit natuurlijk ook. Gaat ze voor haar charmante verloofde Charlie of kiest ze toch weer voor haar knappe ex Joel? En als ze voor Joel kiest, kiest Joel dan ook voor haar en een vaste relatie, of loopt hij weg voor zijn gevoelens..?

Wie speelt wie?

Als laatste nog een kort lijstje met een paar acteurs en welk personage zij spelen:

  • Erica Durance als dr. Alex Reid
  • Michael Shanks als dr. Charles Harris
  • Daniel Gillies als dr. Joel Goran
  • Husein Madhavji als dr. Shahir Hamza
  • Julia Chan als dr. Maggie Lin
  • Kristopher Turner als dr. Gavin Murphy

En WithLove bekende Benjamin Ayres speelt ook een rol in Saving Hope, namelijk dr. Zack Miller!

Ps: Benieuwd wat onze top 3 beste series van het moment is?

Ben jij benieuwd naar deze serie en wil je jij dokters beter leren kennen? Maak dan kennis met de dokters uit Saving Hope in dit blog!

Heb je nog geen WithLove abonnement? Kijk de eerste 7 dagen gratis!

Press ESC to close