Heartland: alt om denne populære serien

  • 18 desember 2023

Vet du  alt om den populære serien Heartland? I årevis har vi fulgt livene til Amy, Ty, Lou og Jack fra Heartland, og vi har ledd, sympatisert og ja, også grått sammen med dem. Serien hadde premiere på kanadisk TV i oktober 2007 og har nå gått i 17 sesonger. Serien er filmet i High River, Alberta, Canada. På tide å se tilbake på alle sesongene av Heartland og bli bedre kjent med skuespillerne bak Amy og Ty.

Advarsel: Denne artikkelen inneholder spoilere.

Amy uit Heartland
Amy

Starten på Heartland

Det første øyeblikket av Heartland startet med en dramatisk scene der Amy mistet moren sin, som også var det første triste øyeblikket i denne hitserien. Vi møtte vår Ty Borden og fant i ham vår elskede bad boy med et stort hjerte. Han og Amy hadde forholdet som vi alle var litt hemmelig misunnelige på; Amy fikk denne gutten til å endre seg. Og Heartland ville ikke vært Heartland hvis vi ikke så de vakreste og mest fantastiske hestene i hver episode. I denne serien som vi har fulgt siden sesong 1 hvordan Amy prøvde å hedre morens arv. Hun er en ekte hestehvisker, akkurat som moren sin og prøver å hjelpe hester som har forskjellige problemer. Vil du ha en oppfriskning om hvem som er hvem?

Heartland paarden
Harley & Spartan

Heartland: en ekte hesteserie

Heartland har sine egne romantiske historier, men denne populære hesteserien handler selvfølgelig om hestene. Men hvem er egentlig disse hestene? I tillegg til hovedpersonene har serien også viktige hester. Vi har selvfølgelig Amys hest Spartan, som har vært med siden sesong 1 og startet som en hest som måtte reddes. Spartan er hesten som Amy og moren hennes prøvde å redde i første episode av sesong 1. Som du kanskje husker var Ty ikke interessert i hester i det hele tatt i begynnelsen og kunne ikke ri. Han foretrakk å kjøre motorsykkel. Helt til han kjøpte Harley i sesong 3. Jack har hatt to hester gjennom hele serien. Hans første hest var Paint. Da han døde, ble Buddy hans nye hest.

Når slippes de andre sesongene av Heartland?

Gode ​​nyheter for Heartland-fans: alle sesongene av Heartland vil være tilgjengelig på WithLove i 2024. De nye sesongene kan sees fra:

  • 💗 Sesong 11: 25. desember
  • 💗 Sesong 12: 1. januar
  • 💗 Sesong 13: 1. februar
  • 💗 Sesong 14: 1. mars
  • 💗 Sesong 15: 1. april
  • 💗 Sesong 16: 6. mai
  • 💗 Sesong 17: 19. august

Kevin McGarry in Heartland
Mitch (Kevin McGarry) & Lou

Romantikk i Heartland?

Forholdet alle er mest begeistret for i Heartland er Amy og Ty, men Jack og Lou får også sine egne romanser. I begynnelsen av denne hesteserien får Lou et forhold til ranchens veterinær Scott, men dessverre måtte vi si farvel til denne romansen i sesong 2. Heldigvis sitter ikke Lou stille og forelsker seg i sin fremtidige ektemann Peter, som hun til slutt adopterer Georgie med. Men også dette forholdet tar slutt. I all hemmelighet var vi litt glade for dette, for hun startet et forhold med den nye utrolig kjekke stallhjelperen Mitch (WithLove-huken Kevin McGarry). Jack, på sin side, er mye mer stabile i sitt forhold, til tross for noen opp- og nedturer. Han har vært sammen med Lisa Stillman i årevis, og i sesong 7 ga de hverandre sitt ja.

Amy en Ty
Ty & Amy

Mest populær romanse i Heartland?

Amy og Ty har vært sammen siden starten og i sesong 8 giftet de seg endelig. Amy og Ty har også hatt sine oppturer og nedturer, men de kjempet virkelig for hverandre. Men sesong 9 brakte gode nyheter for vårt favoritt Heartland-par; Amy var gravid! I sesong 10 måtte de leve uten hverandre da Ty var i Mongolia. Mye har skjedd denne sesongen; Amy var i en bilulykke, og da Ty kom tilbake fra Mongolia var han så syk at han nesten døde. Heldigvis endte denne sesongen på en høy tone; med fødselen av datteren Lyndy. Ty og Amy har gått fra et ungt forelsket par til et voksent par med barn, og vi har hatt glede av denne reisen!

Alles over Amy uit Heartland - Heartland S6E08
Amber Marshall i Heartland

Alt om Amber Marshall AKA Amy

Amy Flemming spilles av Amber Marshall. Amber Marshall ble født i 1988 og vokste opp i London, Ontario (Canada). Hennes to lidenskaper ser dagens lys: hester og skuespill. I en alder av 11 begynte Amber med sin skuespiller karriere og gikk på Original Kids Theatre Company i London, Canada.

Amber Marshall in Love in harmony valley
Amber in Love i Harmony Valley

Skuespiller karriere

I 2000 debuterte Amber Marshall som skuespiller i TV-serien Super Rupert. Året etter spilte hun hovedrollen i en episode av dramaserien Twice in a Lifetime. Hun fikk deretter roller i TV-seriene Doc (2002) og Dark Oracle (2004) og i TV-filmen The Christmas Shoes (2002). Ambers gjennombrudd kom i 2007: da hun ble med i Heartland!

I 2020 ble filmen Love in Harmony Valley utgitt, med Amber i hovedrollen. I den spiller hun rollen som Emma, ​​som blir tvunget til å jobbe med Will. Han gjør det ikke lett for henne, fordi han er broren til Tracey, Emmas beste venn, og klandrer Emma for bilulykken som Tracey hadde. I denne filmen viser Amber at hun er mer enn bare Amy i Heartland.

Priser

I 2003 ble Amber nominert til Young Artist Award for beste ytelse for sin rolle i The Elizabeth Smart Story, en film basert på den sanne historien om kidnappingen av Utah-tenåringen Elizabeth Smart i 2002. Ved den første årlige Canadian Screen Awards i 2013, Amber vant Screen Star Award for sin rolle som Amy. Serien Heartland slo rekorden for den lengste serien på én time på kanadisk TV i 2015. Heartland tok over rekorden fra dramaserien Street Legal. I 2016 og 2017 ble Amber også nominert til en Rosie Award for sin rolle i Heartland.

Livsstilen til Amber

Amber er veldig opptatt av hester selv privat, og denne lidenskapen kommer godt med i rollen som Amy i Heartland. Amber har hatt sin kjærlighet og lidenskap for dyr, spesielt hester, fra en tidlig alder: hun har ridd på hest siden hun kunne gå! Før skuespillerkarrieren tok fart, jobbet hun som veterinærassistent. Og det gjør hun fortsatt! Innimellom filmingen av Heartland hjelper hun til på den lokale dyreklinikken.

Det er tydelig at Amber Marshall ikke liker å sitte stille. Hun lever et aktivt liv og liker å gå til fjells i helgene for fiske, ridning og camping. I tillegg til å handle og jobbe med dyr, har hun også sin egen merchandise, smykkelinje og sitt eget magasin kalt Amber Marshall Life & Style. Hva er det hun ikke gjør…?

Amber giftet seg med fotografen Shawn Turner i 2013 og har bodd med mannen sin og mange dyr på en gård nær Calgary, Alberta siden 2016. De har hester (selvfølgelig), hunder, katter, kyr, kaniner, høner, ender og til og med en alpakka som heter Betty! For å hjelpe flere dyr, jobber Amber også frivillig ved et rehabiliteringssenter for dyreliv, hvor hun til og med jobber med rovfugler som falker og hauker.

Graham Wardle in Heartland
Graham Wardle i Heartland

Alt om Graham Wardle AKA Ty

Graham kommer fra en stor familie og ble født i Mission, British Columbia (Canada). Han vokste opp med foreldrene og fem søsken i New Westminster, nær Vancouver

Skuespiller karriere

Graham endte ved et uhell i skuespillerverdenen som barn. Han satt på et venterom med moren sin, uklart til hvilket formål. I alle fall visste de ikke at det var for barn på audition for en leketøys-reklame.. Graham klarte å komme inn på audition og ble valgt ut til leketøysreklamen. Han dukket også opp som ung gutt i flere TV-serier, inkludert The New Addams Family, Life as We Know It og Supernatural. Graham fikk sansen for skuespill og studerte skuespill ved Motion Picture and Production Program ved Capilano University i Vancouver. Han ble uteksaminert i 2007.

I 2007 dukket Graham opp i filmen In the Land of Women med Meg Ryan og Adam Brody. Det året fikk han også  rollen som Ty Borden i Heartland. Han dukket opp i nesten alle episoder av Heartland og i A Heartland Christmas , en film utgitt i 2010.

Bak scenen

I 2009 og 2010 ble Graham nominert til en LEO-pris for episodene av Heartland Summer’s End og The Starting Gate. I tillegg til å være skuespiller, er Graham Wardle også filmprodusent, forfatter, fotograf og filmskaper. Sommeren 2013 var han med på å grunnlegge Lone Maverick, et filmproduksjons- og underholdningsselskap. Så når det kommer til film, er han en mester!

Ty Borden
Ty

Ty Borden

Rollen som Ty er en stor utfordring for Graham. Da Ty var barn ble han misbrukt av stefaren Wade. Da Wade angrep moren hans, angrep Ty ham også. Av denne grunn ble han sendt til ungdomsfengsel, og under sin betingede dom får han muligheten til å hjelpe til på Heartland-ranchen. Graham har spilt rollen som Ty i årevis, og det blir aldri kjedelig for ham. I et intervju med Australsk TV sa han: ‘Jeg ser alltid på måter jeg kan vokse og utdype rollen. Jeg utfordrer meg selv hele tiden til å gi karakteren den dybden. Det er det som gjør meg veldig spent!’

Dette var det, vår oppsummering av den ekstremt populære hesteserien Heartland; alt du trenger å vite om serien og skuespillerne bak Amy og Ty. Selvfølgelig er det mye mer som skjer i denne populære serien, og det er mange andre karakterer med sine egne historier. Men for det bør du virkelig se serien (blink, blunk.)


Har du ikke WithLove-abonnement ennå?
Start ditt gratis prøveabonnement nå og prøv WithLove gratis i 7 dager.

Press ESC to close