Heartland: Vem är vem?

  • 28 januari 2021

Ni har ofta efterfrågat den, och nu är serien äntligen här. Du kan redan nu se Heartland t.o.m. säsong 9 på WithLove. Goda nyheter för Heartland-fans: även säsong 10-17 kommer snart att dyka upp på din favoritstreamingtjänst! Efter hennes mamma dör, blir det upp till den 15-åriga Amy att hålla drömmen om Heartland vid liv. Kärlek till hästar, till familjen och även till ranchen. Men vem är vem? Här under hittar du en praktisk lista med de viktigaste rollerna!


AMY FLEMING spelas av Amber Marshall

Amy Fleming in Heartland seizoen 1

Amy Fleming är huvudpersonen i Heartland. Serien börjar med en dramatisk scen där Amy och hennes mamma, Marion, räddar en illa behandlad häst Spartan från sin ägare. På vägen tillbaka är de med en allvarlig bilolycka där Marion dör och Amy får svåra skador. När hon kan återvända hem efter sjukhusvistelsen, måste hon anpassa sig till det nya livet. Hon börjar arbeta med Spartan och använder jobbet till att bearbeta mammans död. Under tiden spelar Amys pappa en större roll i hennes liv än tidigare och återvänder också hennes äldre syster Lou efter ett antal år i New York city. Amy upptäcker att hon, precis som sin mamma, kan arbeta med hästar på ett intuitivt sätt. Hon bestämmer sig för att fortsätta arbeta med “natural horsemanship”, vilket är en teknik för att träna upp hästar på ett vänligt och mjukt sätt.

TYLER ‘TY’ BORDEN spelas av Graham Wardle

Ty kommer till Heartland-ranchen under sin villkorliga frigivning. Han skickades till ungdomsfängelse efter ha attackerat sin styvfar Wade. Marion Fleming bjöd in honom innan hon dog för att arbeta som stalldräng på ranchen. Marions pappa Jack Bartlett, ägaren till Heartland Ranch, går motvilligt med på att låta Ty arbeta på Heartland. Hack blir ofta frustrerad av Ty när han testar gränser eller intar en defensiv attityd. Amy har också svårt för att komma överens med Ty men efter ett tag börjar han visa sina mjukare sidor. De arbetar tillsammans i deras kärlek för ranchen och i jobbet med hästarna.


SAMANTHA LOUISE ‘LOU’ FLEMING spelas av Michelle Morgan

Lou Fleming in Heartland seizoen 1

Lou är Amys storasyster och har byggt upp ett framgångsrikt liv i New York. När deras mamma dör, återvänder hon tillfälligt till Heartland men hon har inga planer på att stanna. När hon upptäcker att ranchen har ekonomiska problem och en del obetalda räkningar, gör hon upp en affärsplan för att få ekonomin på fötter igen. Men för att få ett lån på ranchen, måste hon stanna kvar. Hon bestämmer sig för att det är bättre för familjen att hon stannar medan hon får ordning på sitt kärleksliv och letar efter nya affärsmöjligheter för Heartland.JACKSON ‘JACK’ BARTLETT spelas av Shaun Johnston

Jack Bartlett in Heartland seizoen 1

Jackson “Jack” Bartlett, även känd som Grampa, GG eller Cowboy, är pappa till Marion och är Amy och Lous morfar. När Marion går bort, hjälper han Amy och Ty att ta hand om Heartland och alla hästarna. Han är en före detta rodeo-stjärna och djurhållare men jobbar nu mest som hantverkare på sin egen gård. Han är envis och gillar inte förändringar i allmänhet. Just den här egenskapen är inte alltid lika populär hos kvinnorna i hans liv. Han har också en komplicerad relation med sin före detta svärson och pappan till hans barnbarn, Tim. 


TIMOTHY ‘TIM’ FLEMING spelas av Chris Potter

Tim Fleming in Heartland seizoen 1

Tim är Amy och Lous pappa men han har väldigt liten kontakt med dem båda. Han lämnade dem när Lou var tonåring och Amy endast 5 år gammal. Han blev utslängd av Jack eftersom han kämpade med drog-och alkoholmissbruk efter en rodeo-olycka. När Marion dör, bosätter han sig nära gården för att vara nära sina döttrar och för att ha lite koll på vad som händer på hästranchen.LISA STILLMAN spelas av Jessica Steen

Lisa Stillman in Heartland seizoen 1

Lisa är en vänlig granne som är ägare till Fairfield Stables. Hon kommer till Heartland för att fråga om Amy kan hjälpa till med ett av hennes ston. Hon och Jack är attraherade av varandra. Men hennes lyxiga livsstil och utåtriktade personlighet krockar ofta med Jacks mer försiktiga stil.


ASHLEY STANTON spelas av Cindy Busby

Ashley Stanton in Heartland seizoen 1

Ashley börjar som den typiska elaka tjejen på högstadiet. Amy och Ashley deltar båda två i hopptävlingar och de konkurrerar med varandra både på och utanför banan. Det hjälper inte heller att de båda är intresserade av Ty. Förhoppningsvis inser de så småningom att de kan lära sig mer av varandra än vad de båda först trodde.

SCOTT CARDINAL spelas av Nathaniel Arcand

Scott Cardinal in Heartland seizoen 1

Scott är en vän till familjen Flemings och Heartlands veterinär. Han byggde upp en stark relation med familjen när Marion hjälpte honom trots hans svåra förflutna.

När Lou återvänder från New York, blir deras vänskapliga förhållande allt starkare…
Vill du också se Heartland? Men har du inget abonnemang hos WithLove?
Testa nu gratis i 7 dagar.

Press ESC to close