Läs allt om den snygge Ty från Heartland

  • 11 februari 2021

Är du också redan helt såld på den härliga serien Heartland?  Om  Amy, Ty, ranchen och deras blivande förälskelse. I huvudrollerna hittar man bland andra Amber Marshall, som spelar Amy, och den snygge Ty Borden. Den här rollen spelas av Graham Wardle. Men vem är han och hur hamnade han i Heartland? Läs den här bloggen och upptäck allt om Wardle!

Graham kommer från en stor familj och föddes i Mission, British Columbia (Kanada). Han växte upp med sina föräldrar och fem bröder och systrar i New Westminster, nära Vancouver.

Graham hamnade av en slump i filmvärlden. Han satt och väntade tillsammans med sin mamma i ett väntrum, man vet inte riktigt varför. Men vad de inte visste om var att det var för barn som skulle delta i reklam för leksaker. Oftast står det inte med stora bokstäver på dörren för att förekomma långa köer med folk som vill delta.

Graham lyckades i alla fall med att vara med på auditionen och blev vald att delta i reklamen. Som pojke fick han vara med i olika tv-shower, som bland annat The New Adams Family, Life as We Know It och Supernatural. Graham började känna sig som hemma och gick sedan en skådespelarlinje hos Motion Picture and Production Program vid Capilano University i Vancouver. Han blev klar med studierna i 2007.

Karriär med Meg Ryan

Under 2007 kunde man se Graham i filmen In the Land of Women med Meg Ryan och Adam Brody. Det året började han även spela rollen som Ty Borden i Heartland. Han fanns med i nästa alla avsnitt av Heartland och även i A Heartland Christmas, en film som släpptes 2010.

Ty Borden

Den rollen blev en bra utmaning för Graham. Han är verkligen Ty Borden i sin roll. När Ty var liten blev han misshandlad av sin styvfar Wade, som han senare attackerade för att försvara sin mamma. Ty skickades därefter till ett ungdomsfängelse och blev villkorligt frigiven för att hjälpa till på hästranchen Heartland. Graham spelar rollen som Ty under flera år nu och det blir aldrig tråkigt. I en intervju på en tv-kanal i Australien säger han: “Jag ser alltid fram emot att se hur jag kan växa i rollen samt hur jag kan utveckla rollen som Ty. Jag utmanar mig själv för att ge mer djup åt hans personlighet. Det gör mig alltid glad!”

Utmärkelse

2009 och 2010 blev han nominerad för en LEO Award för Heartland-avsnitten Summer’s End och The Starting Gate.

Bakom ridåerna

Förutom skådespelare är Graham Wardle också filmproducent, författare, fotograf och gör filmer. Sommaren 2013 skapade han tillsammans med andra Lone Maverick, ett företag inom filmproduktion och underhållning. Han gör verkligen mycket inom filmområdet!

Vill du veta mer om Graham? Börja då med att titta på den härliga serien Heartland!

Press ESC to close