Love Comes Softly: Ett förtrollande kostymdrama fullt av kärlek

 • 2 maj 2024

Res tillbaka i tiden och förtrollas av det vackra kostymdramat Love Comes Softly. Baserad på boken av den berömda författaren Janette Oke; den här filmen tar dig in i Marty Claridges liv på 1800-talet. En berättelse om kärlek, förlust och vikten av familj.

Kostymdramer på WithLove

Vi släpper många nya romantiska filmer varje år, men visste du att just romantiska kostymdramer är extremt populära på WithLove? Tänk When Calls the Heart, Doctor Thorne och When Hope Calls. Filmen Love Comes Softly är också väldigt populär. Läs allt om den här!

Katherine Heigl & Dale Midkiff

Vad handlar Love Comes Softly om?

Love Comes Softly är den första i en filmserie. Vi följer vi Marty Claridges liv (spelad av Katherine Heigl) på 1800-talet. Hon har precis gift sig med sin man Aaron och de flyttar västerut tillsammans. Men så inträffar katastrofen; hennes man ska rädda en häst, men dör själv… Och detta medan Marty är gravid. Nu har hon ingen kvar och vintern är på ingång. Hon behöver snabbt hitta skydd, annars kommer hon och barnet inte att klara sig.

Den stilige Clark Davis (Dale Midkiff) korsar plötsligt hennes väg och har ett förslag; om Marty gifter sig med honom och blir en sorts mamma till hans dotter Missie (Skye McCole Bartusiak), kommer Clark att finnas där för att skydda henne. Marty tackar desperat ja, men har för avsikt att hon efter vintern ska resa tillbaka till sin hemstad. Det nygifta paret bor helt separat och kommer inte överens med Missie. Hennes mamma gick bort och Missie har aldrig haft någon kvinnlig förebild. Marty gör sitt bästa för att bygga en relation med henne, och till slut börjar de sakta men säkert bli en sammansvetsad familj. Clark lär sig att skratta igen och börjar långsamt att älska Marty. Men snart är vintern är över, och nu ska hon återvända till sin hemstad…

Katherine Heigl

Allt om Katherine Heigl AKA Marty

Rollen som Marty spelas av Katherine Heigl. Katherine Heigl är gift med Joh Kelly och är en berömd skådespelerska mest känd för sina roller i romantiska komedier och tv-serier. Hon föddes 24 november 1978 i Washington D.C. och började sin karriär som modell i tidig ålder. Hennes stora genombrott kom när hon fick rollen som Izzy Stevens i den populära sjukhusserien Grey’s Anatomy. Hennes prestation i serien vann henne en Emmy Award för Bästa skådespelerska i en biroll. Efter succén med Grey’s Anatomy tog Heigl steget till vita duken samtidigt som hon fortsatte att synas på tv. De mest kända filmerna och tv-programen med Katherine Heigl är bl.a.: Knocked Up, Suits, 27 Dresses och The Ugly Truth.

Dale Midkiff

Allt om Dale Midkiff AKA Clark

Dale Midkiff är en amerikansk skådespelare mest känd för sina roller i olika filmer och tv-serier. Han föddes 1 juli 1959 i Chance, Maryland. Han har medverkat i flertalet tv-serier, bl.a. Airwolf, The Twilight Zone och CSI: Miami. En av hans mest ikoniska roller var som Louis Creed i skräckfilmen Jurtjyrkogården från 1989, baserad på Stephen Kings bok med samma namn. Utöver sitt arbete i filmer och tv-serier har Midkiff även medverkat i olika pjäser och teateruppsättningar. Han har byggt upp en imponerande karriär och är fortfarande aktiv inom underhållningsbranschen.

Kemi

Kemin mellan Katherine Heigl som Marty och Dale Midkiff som Clark verkligen lyser genom tv-rutan. Båda väcker sina karaktärer till liv på ett sätt som värmer hjärtat. Katherine Heigl vet hur man framställer Marty som en stark men sårbar kvinna som fortsätter att kämpa för en bättre framtid trots alla motgångar. Och det är underbart att se hur Clark, en ensamstående pappa, finns där för sin familj.

Katherine Heigl & Dale Midkiff

Love Comes Softly-serien

Love Comes Softly är bara början på en vacker serie filmer som tar tittarna genom generationer. Denna filmserie består av inte mindre än 11 ​​(!) delar. Och extra kul: alla filmer kommer att visas på WithLove! Se en ny film varje månad:

 1. Love Comes Softly (2003)
 2. Love’s Enduring Promise (2004)
 3. Love’s Long Journey (2005)
 4. Love’s Abiding Joy (2006)
 5. Love’s Unending Legacy (2007)
 6. Love’s Unfolding Dream (2007)
 7. Love Takes Wing (2009)
 8. Love Finds a Home (2009)
 9. Love’s Christmas Journey (2011)
 10. Love Begins (2011)
 11. Love’s Everlasting Courage (2011)

Love Comes Softly är baserad på boken av den berömda författaren Janette Oke. Hon växte själv upp på prärien, och visste du att hon även skrev boken When Calls the Heart? En tv-serie har gjorts baserad på denna välkända berättelse, med inte mindre än 11 ​​säsonger! Rolig fakta: filmen Love Comes Softly är regisserad av samma regissör som har gjort When Calls the Heart, Michael Landon Jr!


Vill du också se Heartland? Men har du inget abonnemang hos WithLove?
Testa nu gratis i 7 dagar.

Press ESC to close